Auteur: ZVV Veghel | 16-10-2019

Voetbal Inside 2

Je kan de krant niet openslaan of het Journaal kijken zonder te zien dat de politie, brandweerlieden en ambulancepersoneel belet worden om hun werk goed uit te voeren. Zelfs de boeren laten zich heden ten dage niet onbetuigd alsook dronken feestgangers. Ook andere hulpverleners en leerkrachten krijgen hun portie mee. Het leven van al deze mensen loopt gevaar.

Zelfs scheidsrechters en lijnrechters krijgen dikwijls de volle laag van spelers en supporters. En het blijft niet altijd bij verbaal geweld. Zelfs rake klappen is een verschijnsel wat steeds vaker voorkomt. Elke scheidsrechter heeft zo wel zijn eigen verhaal, ikzelf niet uitgezonderd.

In de beginjaren van 2000 was het dat ZVV-Veghel een moeilijke tijd doormaakte met diverse incidenten.  Ook ik ben in 2004 dermate ernstig bedreigd door een speler dat ik mijn bestuursfunctie bij ZVV-Veghel opzegde en mijn fluitje en toebehoren aan de kapstok hing. Ik was er helemaal klaar mee dat mijn hobby op deze manier verpest werd.

Waarom kom ik 15 jaar na dato terug op dit voorval?
Verleden week werd ik aangesproken door de veroorzaker van deze gebeurtenis. Hij vroeg of ik hem nog kende, en ik beaamde dat ik hem nooit was vergeten. Voor de goede orde door een ernstige blessure is hij allang gestopt met zaalvoetballen. Hij bood zijn oprechte excuses aan voor zijn gedrag toendertijd, en hij legde de schuld volledig bij hemzelf en niet bij mij. Ik zei hem dat zijn sorry rijkelijk laat kwam, maar ik het erg waardeerde dat hij toch de moed had om schoon schip te maken. De moraal van dit verhaal: Zeg gewoon sorry wanneer de emotie is gezakt.

Nu weer terug naar de orde van de dag:

1e divisie:
Na 5 wedstrijden kunnen we nu al zeggen dat Zelda en Van der Linden futsal weer de dienst gaan uitmaken. De middenmoot lijkt aan elkaar gewaagd en lijkt uit 6 teams te bestaan. De 2 nieuwkomers Image Fabrics en KVD het Leeuwtje 1 doen het meer als uitstekend en zullen nog menig puntje bij de gevestigde teams halen. KVIK Eindhoven zit in de hoek waar de klappen vallen maar ook zij zullen best nog wat stijgen. Ook Fysiotherapie de Boekt zal wanneer ze weer compleet zijn nog van zich laten horen. Coro en Hoogheide bouw zijn dit jaar teams waarvan het moeilijk winnen is. We zullen zien.

2e divisie:
Het gedegradeerde Van Kuringe is van plan snel weer terug te keren op het hoogste niveau getuige 12 punten uit 4 wedstrijden. Maar de jonkies van FC Brugmans zullen het hun zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Ook Van der Linden is een team wat al jaren in de top meedraaid. Bouwbedrijf Verbakel steunt erg op de gebroeders Schilders en nu maar hopen dat zij blessurevrij blijven. Een extra steuntje verdienen de puntloze Leeuwen van de Atlas.

3e divisie:
Tja, wat te zeggen van de 3e divisie. Je moet bij menig wedstrijd oordopjes indoen zoveel geluid maken ze regelmatig en ook op de bank mag het wel een beetje minder. Bij zoveel geluid en emotie wordt het spelpeil echt niet beter. In deze divisie is een coach niet verplicht, maar met een goede coach zou er veel rust teweeggebracht kunnen worden. Volgende keer zullen we de teams eens nader onder de loep nemen.

Dames:
Kampioen van afgelopen seizoen, Rijkers Montage, laat er geen gras over groeien en is voortvarend van start gegaan. Met 2 nieuwe speelsters overgekomen van Van Sleuwen zijn ze nog sterker geworden en Van Sleuwen is ineens een verslaanbare tegenstandster waarop gejaagd gaat worden.  FC Laminaat en Team Y zijn opeens tot hun eigen verbazing runner-ups. Nieuweling Raber Wood Design is een goede aanwinst voor deze damespoule, in tegenstelling tot Rechtbuitenadem die het meedoen verheffen boven winnen. De in het zwart gestoken team Old Stars gaan de strijd dit jaar aan voor een hoge klassering en Invorm gaat elke wedstrijd tot het gaatje.

Al met al is het peil bij de dames redelijk tot goed te noemen.

Nieuws | 901 keer gelezen

Voetbalnieuws