Auteur: ZVV Veghel | 28-04-2019

Voetbal Inside 6 SPECIAAL

Vrijdag 26 april, een dag voor koningsdag regent het lintjes in Nederland. Humberto Tan kreeg een lintje voor zijn verdienste als ambassadeur van de Stichting Wereld Natuur Fonds, het Rode Kruis en de Johan Cruijff Foundation. Zo is Humberto ook voorzitter van de stichting straatvoetbal. Als liefhebber van het straat en zaalvoetbal vind ik het natuurlijk top dat Humberto zich inzet voor de Johan Cruijff Foundation en het straatvoetbal. Maar wat merken wij daar nu van? Nee inderdaad! Helemaal NIKS! Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer één ieder die zich op zijn manier inzet voor de maatschappij. Sterker nog ik heb mensen die iets bijdragen aan onze maatschappij heel hoog zitten. Maar wij vergeten vaak de mensen die dicht bij ons staan en verdienstelijk bezig zijn. 

Zo was ik afgelopen vrijdag aanwezig bij de lintjesregen van Meierijstad. Hier kregen onze stadsgenoten een koninklijke onderscheiding. De Blauwe Kei was vol met familie en vrienden van mensen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor Meierijstad. Ik mocht daar onderdeel van zijn. Ik heb dan niet zoveel met ceremonies maar vond dit wel bijzonder.
In tegenstelling tot de inzet van Humberto, zijn dit wel mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een maatschappij waar ik deel uit maak. Er was één persoon aanwezig bij de lintjesregen die ons regelmatig trakteert op de Voetbal Inside columns. Nu deze persoon druk bezig is met al zijn plechtigheden, neem ik als voorzitter van onze zaalvoetbalvereniging voor éen keer de pen over.

Mari van Asseldonk mag zich vanaf heden, Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen! Deze onderscheiding kreeg hij omdat hij al vanaf 1978 zich vrijwillig inzet voor onze mooie zaalvoetbalvereniging. Het zaalvoetbal in Veghel is mede door de inzet van Mari een begrip in de regio. Hij coacht en begeleidt wedstrijden van Fysiotherapie de Boekt (red: 1e divisie en voormalig kampioen ‘18/’19), is acht jaar lang bestuurslid geweest, fluit zijn wedstrijden en schrijft leuke columns op onze website. Daarnaast is hij 22 jaar zeer actief geweest met het organiseren van het jaarlijkse kersttoernooi voor de basisschooljeugd van Veghel. Naast het zaalvoetbal was hij actief bij buurtvereniging De Koolenkampen, vrijwilliger bij Badmintonclub BC’67 en is al vanaf 2005 vrijwilliger in de technische dienst bij de Lambertuskerk in Veghel.
SOW! Inderdaad, daar heb ik tenminste wat aan, daar hebben wij allemaal wat aan. Onze eigen Humberto woont gewoon in Veghel, is actief in Veghel en zorgt ervoor dat het zaalvoetbal in Veghel is zoals het is.

Ik geef de pen maar vlug terug aan Mari, De Humberto van Veghel!

Adil Kanoun
Voorziter ZVV-Veghel

Nieuws | 1500 keer gelezen

Voetbalnieuws