Auteur: ZVV Veghel | 21-08-2020

Voetbal Inside 1-2020

Wat was het heet de afgelopen zomer. Gelukkig was het onder mijn notenboom goed toeven. Liggend op een tuinstoel en een gekoeld drankje was het nieuwe zaalvoetbalseizoen nog een ver van mijn bed show. Maar nu het programma door de competitieleider is vrijgegeven moeten we er toch aan geloven. Dat het nieuwe seizoen anders wordt dan afgelopen jaren begrijpt ondertussen iedereen. Zelfs de jongeren zullen goed of kwaadschiks ervaren dat corona voorlopig het leven met beperkingen hun wordt opgedrongen.

Ronald Koeman mag dan wel ongestraft op en neer vliegen naar coronastad bij uitstek Barcelona, maar niet iedereen kan of mag vliegen met een privetoestel. ZVV zal eerdaags wel met de nodige maatregelen komen die ons precies vertellen hoe een en ander volgens de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Meierijstad dienen worden opgevolgd. Wat te denken van de 1,5 meter afstand op de spelersbank, de kleedkamerprocedures, het contact van spelers bij een doelpunt en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Ook voor de scheidsrechters en tijdwaarnemer wordt het spannend, moeten zij als politieagentje gaan spelen en mogen zij nog met de traditionele fluitjes waar de stoom nog uitkomt blijven gebruiken. Hoe gaan de digitale wedstrijdformulieren ingevuld worden?

We wachten af.

Een ander probleem is de verhitte discussie omtrent het racisme die een heet hangijzer is geworden in de Nederlandse samenleving, en waaraan ook ZVV niet zal ontkomen. Kunnen spelers zich neerleggen bij beslissingen van de scheidsrechter zonder die uit te maken voor racisten. Ik denk dat ZVV ook hier nog duidelijke afspraken over dient vast te leggen met bijbehorende sancties. Ben erg benieuwd, met de ervaringen van afgelopen seizoen nog vers in het geheugen.

Even terug naar het nieuwe seizoen. Het programma en de nieuwe opzet voor de beker, is goed doordacht en zodoende komt elk team aan een gelijk aantal wedstrijden, en ook de begintijd van 18.30 uur is vervallen wat veel spelers als muziek in de oren zal klinken. En ook spelen op het late tijdstip van 22.15 uur is beperkt en nu kan iedereen weer op een fatsoenlijke tijd huiswaarts keren, even de 3e helft vergetend, die er ook bij hoort.

Als we even het rijtje langslopen van nieuwe teams of andere sponsornamen dan valt het op dat de teams van Zelda en het Leeuwtje zijn samengevoegd en ik schat dat het een ijzersterk team is die meteen mee gaat doen voor het kampioenschap. 32 spelers staan op hun lijst en het mag nooit meer voorkomen dat ze te weinig spelers hebben. 

Smaakmaker Fellows & Friends is gestopt en veel illustere spelers van weleer hebben reeds onderdak gevonden bij andere teams. Voorbeelden zijn de gebr. v d Heijden en Sven Vonk.
In de 2e divisie is Horeca Architect een nieuwe binnenkomer evenals Los Turcos.
De 3e divisie telt 4 nieuwe namen zoals Bakkerij Kouwenberg/ loonbedrijf Jennissen die erg veel doet lijken op het gestopte team van Beeten.
Partycentrum de Bloemenwijk heeft zelfs 2 teams samengesteld wat een compliment waard is aan de oud-voorzitter van ZVV Adil Kanoun.
Agar Verkeerstechniek is het 4e nieuwe team aan de boom van ZVV.

Uiteraard komen we als de competitie is gestart nog nader terug op deze nieuwe teams, die we met interesse zullen volgen.

Tot slot de dames waar geen nieuwe teams zijn opgegeven, maar wel op gehoopt was.

Voor de goede orde, dit seizoen zijn er enkele nieuwe spelregels, die op de ZVV-site staan en waarvan alle spelers en speelsters er goed aan doen deze zorgvuldig te lezen en erna te handelen. De scheidsrechters zijn je er dankbaar voor.

Succes iedereen in het nieuwe seizoen, en ik hou je via de INSIDE op de hoogte van het wel en wee van dit alles.

Zaalvoetbal Inside | 673 keer gelezen

Voetbalnieuws