Auteur: ZVV Veghel | 29-03-2022

Inside 5: Van alles wa...

“Voetbal is oorlog” is een gevleugelde uitdrukking van wijlen Rinus Michels, maar hij zal iets anders bedoeld hebben dan wat er nu afspeelt in Oekraïne want dat is een echte oorlog, die zijn weerga niet kent. Ik zelf die net na de oorlog is geboren, heb altijd de hoop gekoesterd dat onze generatie dit bespaard zou blijven, en dat is tot nu gelukkig ook gebeurt.

Maar het komt wel steeds dichterbij, en de ellende die deze oorlog met zich meebrengt kunnen we nu al voelen en zien.  Vele doden en de massa’s vluchtelingen zijn elke dag een terugkerend item op de televisie. Elke oorlog is zinloos, dus deze ook.

Met volle overtuiging heb ik verleden week mijn stem weer uitgebracht bij de gemeentelijke verkiezingen, gebruik makend van dit recht en dat in alle vrijheid. Wat leven we toch in een vrij land, en als je het hiermee niet eens bent praat dan eens met de Oekraïense vluchtelinge die nu onderdak is aangeboden in het klooster in de Deken v Miertstraat.

De supportersrellen en vechtpartijen in en rond de voetbalstadions zijn tegenwoordig schering en inslag, het lijkt ook hier soms oorlog.  Ik snap het niet, maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen.

Gelukkig zijn bij het zaalvoetbal zulke excessen bij ZVV nog niet aan de orde, maar binnen de lijnen lijkt het soms ook of er een klein oorlogje moet worden uitgevochten. Kom, laten we het in Veghel sportief houden met respect naar elkaar toe.

Nemen we nu de zaalvoetbalcompetitie even met U door.

1e divisie:
Kon ik vorige keer nog schrijven dat Van der Linden Futsal nog onbedreigd aan de leiding ging, welnu, nu staan de zaken er anders voor. Met 3 nederlagen op rij tegen Fysio de Boekt, KVIK en KDV ’t Leeuwtje moeten zij een stapje terug doen en staat Fysio de Boekt samen Schildersbedrijf Franko van Bussel aan kop

Alles is weer mogelijk, want ook KVIK en KDV ’t Leeuwtje zijn nog niet uitgeschakeld. Dit garandeert dat het dit seizoen tot de laatste speelronde spannend blijft.

Coro en Eetcafe De Ketel/Verstegen Electro lijken afgehaakt en Image Fabrics zal nog hard moeten knokken om erin te blijven. Vooraf had ik dit jonge team hoger ingeschat.

2e divisie:
In deze divisie maken de boys van Jan v d Linden en Vloerenbedrijf Van der Velden de dienst uit. De onderlinge class was er een van hoog niveau in een geweldig tempo. Hierdoor ontspon zich een heerlijke kraker, waar uiteindelijk Van der Linden aan het langste eind trok met 7-4.

De drie broers Schilder konden niet anders dan met opgeheven hoofd maar een illusie armer de zaal verlaten. Beide teams zullen niet misstaan in een divisie hoger.

De wat oudere teams Hoogheide Bouw en Van Kuringe proberen hardnekkig in het spoor te blijven van de bovenste teams en moeten met hun conditie het steeds vaker afleggen tegen de jongere garde.

ThuisIn Ernis staat troosteloos met 0 punten onderaan. Kom op boys, speel die hatelijke 0 uit de boeken.

3e divisie:
In deze grote divisie met 11 teams is er elke week wel iets te beleven. Van niet opkomende teams, tot spannende wedstrijden, van incidenten, tot vroegtijdige beëindigen van wedstrijden. Veel verbaal geweld tot eigenlijk alles wat voetbal aantrekkelijk en soms ook onaantrekkelijk maakt.

De strijd om de koppositie gaat tussen Baby Bad & Spa, MTM Landmeten en De Bever Boys. In de strijd tussen Baby Bad & Spa en landmeten was er van ongelijke strijd sprake. Met liefst 14-2 veegde Baby Bad en Spa de vloer aan met hun tegenstander. Echt elke aanval met razendsnelle combinaties waren raak, en landmeten wist niet waar ze het zoeken moesten. Enigste minpuntje was de hardheid, dat had wat minder gemogen, verder een geweldige pot.

Baby Bad & Spa walste woensdag met 19-1 over Knuvers en MTM Landmeten heeft zich ondertussen na de dreun van verleden week hervat en stuurde Kouwenberg/Jennissen nu met 8-4 richting Berlicum/den Dungen.

Ook Eskes & partners deed aan klantenbinding door met 2-5 te winnen van ZVV La Brijn.  Het werd een productieve avond, want in de eerst 3 wedstrijden werd er niet minder dan 39 x gescoord. Over De Bever Boys kunnen we kort zijn, technisch een team wat bovenaan mee kan draaien in deze divisie, en laten we het hierbij laten.

Hoe de werkelijke stand is in deze divisie is nog wat ongewis, door niet opkomen van teams, gestaakte wedstijden etc.

Dames divisie:
De dames van Marko Rijkers Montage hadden afgelopen maandag al kampioen kunnen worden, mits hun tegenstander was komen opdagen. Die hadden weer eens vergeten op de ZVV-site te kijken waar de wedstrijdplanning dagen van tevoren op staat. De ZVV-site is leidend en gaat boven eerdere competitieplanningen. Jammer, nu stond een compleet Rijkers team teruggesteld te wachten op de dames van Baby Bad & Spa, zag de kantinebaas een goede avond door zijn neus geboord en heeft de afgevaardigde van het bestuur de prachtige bos met bloemen waarschijnlijk aan zijn vrouw gegeven, die zich afvroeg waar ze dat aan te danken had, immers Moederdag is pas over 5 weken.

De dames van Old stars draaien de laatste tijd als een tierelier, helaas hebben ze hun opmars te laat ingezet om Rijkers nog te bedreigen. Voor de rest gaat het bij de dames zijn gangetje, uitslagen met hoge cijfers, grote inzet en hoge cijfers voor de sportiviteitprijs.

Tot slot:
8 April worden de ¼ finales gespeeld van de BLC (beker). De wedstrijd die eruit springt is Van der Linden Futsal tegen Baby Bad & Spa 2. Kan nog een spannende pot worden.

Nieuws | 470 keer gelezen

Voetbalnieuws