Auteur: ZVV Veghel | 08-02-2017

Voetbal Inside 6: Ben Benieuwd!

Niemand met uitzondering van President Trump is de laatste weken zo afgezeikt als Marco van Basten.  Hij is door de FIFA gevraagd eens naar de spelregels van het veldvoetbal te kijken. Na maanden van denkwerk, want het wordt goed betaald en dan mag het een tijdje duren, kwamen de eerste hersenspinsels tot ons.
Iedereen die denkt dat hij iets voorstelt in de voetbalwereld viel over hem heen en maakte alle nieuwigheidjes op voorhand belachelijk en niet uitvoerbaar.  Hoe haalde hij het in zijn botte hoofd om de buitenspelregel af te schaften of de tijdstraf in te voeren tijdens een voetbalwedstrijd op het hoogste niveau.  Het leek erop of iedere wijziging in de spelregels een bedreiging was in plaats van een kans.  Hoe ouder de criticus was hoe heftiger men zich afzette tegen de nieuwe regels.

Eigenlijk deed van Basten niet anders dan al lang geldende spelregels van het zaalvoetbal in het veldvoetbal integreren. Want laten we eerlijk zijn wie mist in het zaalvoetbal de buitenspelregel?

Niemand toch. Het spel wordt er alleen maar sneller en attractiever van en de tijdstraf is gewoon een regel van snelrecht na een niet geoorloofde overtreding die het team direct raakt. Alle tactische beschouwingen over spelveranderingen, speelwijze en looplijnen die uitvloeien uit de nieuwe regels is gewoon slap geloel om zichzelf een imago aan te meten van deskundige, waar het gewone klootjesvolk toch niet veel van snapt.  Veranderingen zijn niet tegen te houden en met de huidige kennis van nieuwe technieken breekt er een nieuw tijdperk aan.  Het maakt het voetbal eerlijker en zijn we in de toekomst niet alleen overgeleverd aan de grillen van de scheidsrechter en zijn secondanten.

Is er de laatste maand ook nog in de zaal gevoetbald?  Jazeker.
1e divisie:
Met nog 6 a 7 wedstrijden voor de boeg komt er toch zachtjes maar zeker wat duidelijkheid in zicht. Zelda blijft stoïcijns de punten pakken. In de laatste week speelden zij 2x tegen v d Linden, voor zowel de competitie als de beker. In 2 boeiende wedstrijden gaven ze elkaar niets toe en eindigde beide keren in 5-5. Door hun strafschoppenserie beter te nemen dan v d Linden zitten zij ook bij de laatste 8 voor de BLC-cup. Door het gelijke spel van Zelda is Fysio de Boekt hen genaderd op 2 punten.  Fysio de Boekt is de laatste tijd prima in vorm en dit homogene team dat louter uit vrienden bestaat zal er alles aan doen om Zelda alsnog pootje te lichtten.  Maar ook Kix en Abbey Road blijven op het vinkentouw zitten en zijn nog lang niet uitgeschakeld. De jonkies van v d Linden 2 doen heerlijk mee in de middenmoot en ik voorspel het nu reeds binnen 2 jaar gaan ze v d Linden 1 uitdagen. Hun sponsors zullen er niet wakker van liggen. De teams Kanters en de Ketel die erg Vorstenbosch gelatteerd zijn zouden dit jaar best eens het kind van de rekening kunnen worden. Maar ook in de 2e divisie is het goed toeven. Wat opvalt is de sportiviteit in de 1e divisie.  Men gedraagt zich en respecteert elkaar, en dat mag ook weleens gezegd worden.

2e divisie:
Door het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden van de bovenste teams is er een wat vertekend beeld te zien op de ranglijst, maar duidelijk is dat de Lions, Verbakel Bouw en Hoogheide bouw de dienst uit maken in deze klasse. De kraker Lions tegen Hoogheide wordt begin maart gespeeld en dan zal blijken wie de sterkste is, het collectief of de techniek. De leeuwen van Atlas zijn de eerste kandidaat om volgend seizoen hun kunsten in het zaalvoetbalcircus te vertonen wat hier gewoon de 3e divisie wordt genoemd.

3e divisie:
Eskens laat het op dit moment wat af weten en daardoor gaat Levensgenieters ongeslagen aan de leiding maar worden in hun nek gehijgd door Image Fabrics 2.

BLC –Cup:
Er zijn nog 8 teams over in deze bekercompetitie, toevallig wel allemaal 1e divisie teams. Fysio de Boekt, Zelda, Vrienden v Teun, Kix, Coro, v d Linden 2 en de 2 beste verliezers Steenhandel en v d Linden 1.  Op maandag 20 februari wordt in sporthal het Zwijsen de volgende ronde gespeeld en zijn nadien de 4 halve finalisten bekend.

Dames:
De dames van team v Sleuwen uit Zijtaart gaan regelrecht op het kampioenschap af, met 10 punten voorsprong lijkt het appel eitje. Op gepaste afstand volgen 5 teams die elkaar geen duimbreed toe geven. De dames van Peters uit Gemert en v d Linden uit Keldonk spelen hoofdzakelijk voor de lol, maar wel met de intentie om te winnen, wat zo nu en dan ook nog lukt. Zoals je ziet komen de damesteams uit de hele regio, want de Schaapskooi hebben hun roots in Vorstenbosch en ook Boekel is met 2 teams present, en niet te vergeten Oss, en Heesch.

In mijn toekomstvisie zie ik bij de mannen ZVM (zaalvoetbalvereniging Meijerijstad) met Schijndel en Sint Oederode een nieuwe zaalvoetbalcompetitie ontstaan. Om een oud gezegde van vorige Inside 5 van stal te halen: Ik ben benieuwd. 

Nieuws | 1394 keer gelezen

Voetbalnieuws