Auteur: ZVV Veghel | 28-02-2018

Voetbal Inside 5

Temperaturen onder nul en schrale wind maken dat zaalvoetbal in deze tijd een prima alternatief is voor het veldvoetbal. Gras moeten ruiken is een achterhaald fenomeen. De meeste sporters vinden eerlijk zweet na een wedstrijd in de zaal op de shirts het ultieme orgasme. Dit in tegenstelling van de persoon die ze uit de tassen dient te halen en in de wasmachine moet stoppen, zeker als de tas ook nog de 3e helft in de kantine heeft gestaan en manlief weer eens thuiskomt als zijn eega al lang en breed het bed heeft opgewarmd. Op het gevaar af versleten te worden als niet geëmancipeerde man, wil ik juist een ode brengen aan dezelfde vrouw die wekelijks dit klusje mag klaren. Het team speelt volgende week gewoon weer in schone en naar robijn ruikende tenu’s. Dank je wel dames en geëmancipeerde mannen.

Ondertussen zijn er 2 nieuwe mensen in het bestuur gekozen op de speciaal hiervoor ingelaste ledenvergadering die door 6 leden werd bezocht (erg triest) en dat waren toevallig 6 scheidsrechters, die het wel belangrijk vonden dat zaalvoetbal kan blijven bestaan in Veghel. Maar de leden kunnen het nog goed maken, want er is nog steeds een vacature voor penningmeester. Een warm welkom aan Adil Kanoun die Peter Teunis als voorzitter gaat vervangen en Serhan Yilmaz die scheidsrechterszaken onder zijn beheer krijgt als vervanger van Jan Bongaards. Met vol vertrouwen en nieuwe elan en energie gaan zij de schouders eronder zetten. Beide scheidende bestuursleden werden benoemd als erelid en dat is zeer terecht na zoveel jaren van inzet voor ZVV. Bedankt heren.

Ondertussen gaat de competitie gewoon door en met nog 4 a 5 wedstrijden voor de boeg gaan komende tijd de belangrijkste beslissingen vallen. Dat wordt nog even doorbutsen.

Dames:
Mocht V. d. Linden/Koppig nog hopen om Team van Sleuwen pootje te kunnen lichten, dan kwamen zij bedrogen uit want de dames uit Zijtaart gaven de dames van V.d.Linden/Koppig eventjes voetballes getuige de 10-4 overwinning en ook maandag j.l. stuurde zij nummer 3 Rijkers met een nederlaag van 6-3 weer richting Wijbosch. Zij gaan nu trots aan de leiding met 6 punten voorsprong en het zou me verbazen als ze die nog uit handen geven. Laminaat is helemaal van het padje en dit eens zo succesvolle team is geen schim meer van weleer. Toch blijven de dames vanuit regio Oss met plezier hun wedstrijdjes spelen in het verre Veghel. V.d.Linden/Koppig is na 2 nederlagen weer uit hun dip aan het kruipen en wonnen gemakkelijk met 10-4. Coach Wim Scheepmaker heeft de dames weer scherp gekregen. Het damesteam Albert vd.Linden uit Keldonk moest weer eens een grote nederlaag incasseren en verloren van team Lucius uit Boekel met 1-12. Invorm Interieur uit Venhorst eo won verrassend met 2-1 van Old Stars, komende uit Zeeland eo.

1e Divisie:
Het treffen tussen Zelda en Fysiotherapie de Boekt eindigde in een gelijkspel 3-3 en deze koplopers gaven elkaar ook deze keer geen duimbreed toe. Over 2 weken treffen zij elkaar wederom in de BLC. De teams van CORO Advies en Eetcafe De Ketel/Verstegen zijn bezig aan een opmars naar boven en Hoogheide Bouw doet het als nieuwkomer in de 1e divisie uitstekend onder leiding van de tweeling Van Heertum. Deze 2 spelers, die al niet meer bij de jongste lichting behoren, zijn nog altijd een voorbeeld van onverschrokkenheid en inzet. De sympathieke Voetballers van Teun doen het ook naar behoren alleen zijn erg wisselvallig. Datzelfde euvel heeft team Van der Linden ook, maar met de tijd krijgen zij ook meer ervaring.

3e divisie:
Pilz & Grillz liep deze week tegen hun eerste nederlaag aan. Waarschijnlijk waren zij met hun gedachte elders. Eskes & Partners won met 4-3. Maar Pilz & Grillz heeft nog steeds een comfortabele voorsprong van 7 punten op naaste rivaal Balona. Nieuwkomer Brugmans, het jongste team van ZVV is een echte aanwinst met fris en sprankelijk voetbal. Dit team heeft nog een mooie toekomst voor de boeg, mits zij een ervaren coach krijgen waar iedereen naar luistert. FC International en Ay Yildiz geven elkaar niet veel toe, maar toch schat ik International net een beetje hoger in, maar de uniformaliteit van hun tenue is een aanfluiting.

BLC:
De 1/8e finale is achter de rug en de winnaars gaan naar de kwartfinale. Strijd was er volop. Selimiye Cami was duidelijk te sterk voor Van der Linden 4-7. CORO in topvorm was een klasse beter dan Steenhandel getuige de 7-0. Ay Yildiz verloor met 6-3 van FC International, maar de uitslag was erg geflatteerd. De spannendste wedstrijd van de avond was het treffen tussen Zelda en de Fysio de Boekt. Voor de 3e maal in dit seizoen waren zij elkaars tegenstander en andermaal werd het een gelijkspel 2-2. Er werd op het scherpst van de snede gestreden binnen de sportieve normen. 6 strafschoppen waren uiteindelijk nodig om de beslissing te forceren. Zelda won. Maar deze uitslag hield voor Fysio de Boekt in dat ze toch naar de volgende ronde gaan op basis van beste verliezer. Zij krijgen in de volgende ronde o.a. gezelschap van Van der Linden Futsal die met 6-1 wonnen van Levensgenieter en Pilz & Grillz die Ketel/Verstegen ook met 6-1 wegspeelden. De volgende ronde staat gepland op maandag 26 maart in De Bunders.

 

Zaalvoetbal Inside | 1235 keer gelezen

Voetbalnieuws