Auteur: ZVV Veghel | 04-11-2018

Voetbal Inside 2

Als dit stukje wordt geschreven is het de week van de scheidsrechter. Volgens mij een van de stomme ideeën van een week voor: vul het zelf maar in.En om het nog gekker te maken, elke dag van het jaar is er wel iets dat om extra aandacht vraagt en meteen wordt gebombardeerd als de dag van bijvoorbeeld zweetvoeten.

De scheidsrechter heeft meer behoefte aan respect tijdens de wedstrijden en het plezier aan het fluiten van een sportieve pot voetbal. Kicken op het uitdelen van gele of rode kaarten is elk zelf respecterende scheidsrechter een gruwel al is het soms niet te vermijden wanneer spelers over de scheef gaan. Daar komt nog bij dat we in Veghel geen VAR (video assistant referee) hebben. Al constateren we de laatste weken zelfs dubieuze beslissingen van de VAR in Studio Sport.
Bij ZVV moet de scheidsrechter gewoon zijn ogen en oren gebruiken en dan snel handelen, oftewel overtreding zien, fluiten en de beslissing zelf nemen. Wat opvalt is wanneer het niveau hoger wordt de overtredingen minder worden en het accepteren van de genomen beslissingen toeneemt. Is dit met bewijs te staven? Jazeker, elke scheidsrechter vindt het fluiten van de 3e divisie teams moeilijker dan de teams in de 1e divisie. De meeste rode kaarten zijn dit seizoen in de 3e divisie gevallen. Een ander voorbeeld; de 3 hoogst genoteerde teams in de 1e divisie hebben amper een gele kaart ontvangen, laat staan een rode. Benieuwd of iemand bovenstaande menig onderuit kan halen.

Zo we kunnen verder gaan met de overzichten van de 4 divisies.
1e divisie:
De 3 koplopers geven elkaar geen duimbreed toe gezien de uitslagen van de onderlinge wedstrijden. Fysiotherapie de Boekt won van Van der Linden Futsal, die op hun beurt weer wonnen van Zelda en tot slot won Zelda weer van Fysio De Boekt.  Ook afgelopen vrijdag wonnen ze alle drie met grote cijfers. Teun Marketing is na een goede start totaal van het padje en het geloof in eigen kunnen is niet rijkelijk aanwezig. Een cryptische zin maar Danny snapt het. Pilz & Grillz 1 heeft al 2 wedstrijden verstek laten gaan, en dit kan en mag niet natuurlijk.

2e divisie:
Safetrans en Image Fabrics 2 blijven stuivertje wisselen. Bouwbedrijf Willem Verbakel, in vorige seizoenen altijd te vinden in de bovenste regionen, moet nu genoegen nemen met de middenmoot.  Van der Linden is eindelijk aan de opmars bezig.

3e divisie:
In de inleiding is het sportieve verhaal van de 3e divisie reeds beschreven en in Inside 1 ook al even aangestipt dat je beter je voeten kunt laten spreken. Ondertussen zijn 3 aanvoerders van de ranglijst, teams met van die heerlijke namen TuMoViNed, Ay Yildiz en Tres Puntos. Hekkensluiter is S.J.K. maar deze hardwerkende boys halen hun puntjes heus nog wel binnen. De Veghelse class van afgelopen maandag was die tussen de rivalen (lees vrienden) Van Campen – ZVV LaBrijn. En die eindigde deze keer in een grote overwinning voor LaBrijn met 6-1. Het zal ex-coach Jan goed hebben gedaan.

Dames:
Door het verschil in gespeelde wedstrijden bij de dames is moeilijk in te schatten hoe de werkelijke verhoudingen zijn. Trots staat Van Grunsven  Transport bovenaan en Kelly van Zutphen maakt niet alleen de meeste en mooiste doelpunten maar de vreugdebeweging na elk doelpunt is ook van grote schoonheid. Rijkers staat er ook goed voor en won deze week verdiend van Team van Sleuwen, de kampioen van de laatste jaren. Er lijkt wat sleet te ontstaan in dit team want de leeftijden gaan meespelen. Bij team FC Laminaat wacht men met smart op een klein Lecluyzetje zodat mamma eindelijk het team weer uit het slob kan trekken.

Nieuws | 1152 keer gelezen

Voetbalnieuws