Auteur: ZVV Veghel | 17-09-2022

Inside 1: we zijn weer gestart...

Het was het zomertje wel, stik tot bloed heet, en dikwijls prees ik mij gelukkig dat het zaalvoetbal in deze extreme maanden stil lag. Onder de notenboom was het tenminste nog uit te houden. Op een van de warmste dagen, kreeg ik bezoek van de redacteur van de Stadskrant. Hij kwam een foto maken voor een artikel.

Spelers van Fysiotherapie de Boekt hadden hem laten weten dat ik zou stoppen als coach en hadden meteen de historie van het oude nog steeds bekende Ziekenhuis team doorgespeeld, wat tegenwoordig onder de naam Fysiotherapie de Boekt furore maakt in de 1e divisie.

Het was echt schrikken toen een bijna halve paginagrote foto met mijn tronie de kop sierde van het artikel. Ik kon alleen maar concluderen dat de maand augustus komkommertijd is voor de kranten en ik eigenlijk als bladvulling was gebruikt. Ties alsnog bedankt.

De BBQ in dezelfde week met het team maakte meer indruk op mij omdat het collectief zich had ingezet om er een waardig slot van te maken. Mannen bedankt, het was geweldig.

Ook de vele reacties op het stuk hebben mij verrast, en Ties nu komt het, ze waren allemaal positief.

Laten we maar vlug even de huidige divisie doornemen, maar alvorens dit te doen nog even de uitslag vermelden van de supercup duel tussen de kampioen van de 1e divisie schildersbedrijf Franko van Bussel en de bekerwinnaar Baby Bad & Spa.  In deze gelijk opgaande strijd trokken de schilders aan het langste eind.  Einduitslag 4-3. Jullie beide kunnen weer worden bijgeschreven in de Hall of Fame.

1e divisie:
Nieuwkomer is hier Tres Puntos die promoveerde omdat ander teams die hiervoor in aanmerking kwamen liever op de maandagavond spelen i.p.v. op vrijdag.
Bij hun eerste wedstrijd hadden ze hun zaakjes nog niet op orde, het wedstrijdformulier sprak boekdelen Hopelijk gaat dit volgende keer zoals het behoort. Team Franko v Bussel won eenvoudig met 3-5.
Van der Linden Futsal moest alle zeilen bij zetten om Eetcafe Ketel/Verstegen van het lijf te houden, wat in de laatste minuut uiteindelijk lukte 3-4.
KVIK was nog niet in vorm en daartegen liep het bij Fysio De Boekt uitstekend gezien de uitslag 2-9.
Op de nieuw in te voeren topscorelijst gaf Vincent met 4 doelpunten meteen zijn visitekaartje af.
Had de ex-coach toch gelijk in de Veghelse krant dat zijn bijdrage in de successen minimaal waren geweest. Want zonder hem ging het voortreffelijk.

2e divisie:
De nieuwkomer in deze divisie Joga Bonito heeft zich alweer teruggetrokken. Jammer.
Van Kuringe – Hoogheide Bouw een topper in deze klasse werd gewonnen door Van Kuringe met 3-2, voorwaar een uitstekend begin. Landmeten had haar handen vol aan Balona maar kon toch afsluiten met een zege 5-4. Nieuw is in deze divisie ook De Bever Boys 2. Zij hadden bij het schrijven van dit stukje nog niet gespeeld.

3e divisie:
Baby Bad & Spa – De Bever Boys was meteen al een geweldig affiche. De uitslag daartegen van 3-8 viel wat tegen van Baby Bad & Spa. Een opmerkelijk spelmoment uit de wedstrijd mag je niet onthouden worden.

De keeper van een team vangt de bal na een schot op goal. Hij ziet dat de keeper van de andere partij op de middenlijn staan en trapt de bal uit de hand en die verdwijnt in het doel van de tegenstander. De scheidsrechter van dienst keurt dit doelpunt niet goed, omdat de bal niet op deze manier in het spel mag worden gebracht. Dat mag alleen volgens zijn lezing via een drop-kick, (de bal moet eerst de grond raken.) Een discussie tot gevolg. In het weekeind hebben diverse scheidsrechters zich gebogen over deze spelhervatting, maar ook het spelregelboekje bracht geen uitkomst. De KNVB bracht uitsluitsel en zegt: geldig doelpunt. De oude regel is een paar jaar geleden gewijzigd.

Verder valt de nederlaag van Eskes op dat met 3-0 onderuitging bij Noordkade Uitjes. Ook Meliani Fitniss won ruim met 7-2. In deze divisie gaat het nog spannend worden met 5 nieuwe teams met prachtige namen zoals Twins Market, Club PT, Noordkade Uitjes, Meliani Fifht & Fitness, en Jorcustom/ Financemen FC. We zijn benieuwd.

Dames:
Gelukkig is team Laminaat op hun schreden teruggekomen om te stoppen. Zij horen elk jaar bij de beste teams en hun enigste nieuwigheidje is 2.0 achter hun naam. Hun 1e wedstrijd wonnen ze verdient met 7-4 van Raber Wood.
Team Y wist niet wat hun overkwam door te winnen van Old Stars. Rijkers Montage begon zoals ze vorig competitie waren geëindigd met groot verschil te winnen van Vakgarage van der Linden met 0-14. Wedden dat Noor van Erp of Laura Janssen de topscoorders worden van de dames divisie. Deze 2 speelsters scoren zo vaak en gemakkelijk. Het team met potentie vorig seizoen Baby Bad & Spa is gestopt en dat is erg jammer. Dat was het team waar we grote verwachtingen van hadden voor de toekomst. Allemaal jeugd.
De reden waarom moeten we naar gissen…

Zaalvoetbal Inside | 477 keer gelezen

Voetbalnieuws