Auteur: ZVV Veghel | 02-03-2023

Inside 4

Nostalgische herinneringen aan sporthal de Beemd. Wie heeft ze niet, zeker de wat oudere zaalvoetballers van ZVV, nu de sporthal De Beemd gesloopt wordt. In deze sporthal werden de eerste zaalvoetbal wedstrijden gespeeld onder de vlag van ZVV.

De Beemd werd geopend op 1-12-1972 en de gemeente Veghel was de koning te rijk met deze mooie sporthal. Ben Linders en Ad van Boekel waren de eerste beheerders, die hun domicilie hadden in hun kantoor links na de ingang, net voor de trap naar de tribune. Vandaar uit kon je naar de bar die werd beheerd door Ton v d Veer, de eigenaar van het Spinnewiel, destijds een wijd en zijd bekendstaande jongere uitgaanscafé.

Recht tegenover het beheerderskantoor was er een instructieruimte voor vergaderingen en het geven van scheidsrechters cursussen. De 4 kleedlokalen voor teams en eentje voor de scheidsrechters, waren schoon, maar er hing toch altijd een bijzonder geurtje afkomstig van de chloor van het aangebouwde zwembad. Thuis roken ze altijd wanneer je in De Beemd was geweest.

In 1973 werd ZVV opgericht en de eerste voorzitter was Theo Willems en Ben Linders fungeerde als competitieleider. Voor de jongeren van nu, de huidige bekercompetitie BLC (Ben Linders Cup) is een waardering aan Ben voor zijn inzet aan ZVV.

Met een 8-tal teams ging men van start. Bekende namen als Hutten, PTT, Zwijsen, Van der Lande en nog enkele andere teams, welleswaar gesponsorde ploegen, maar reclame op de tenues was toentertijd nog streng verboden door de KNVB, die toen en tot heden nog steeds een machtspositie hebben in het voetbal gebeuren. Veld- en zaalvoetbal tegelijk was eigenlijk niet mogelijk en de KNVB royeerde zelfs het toenmalige bestuur. Gelukkig kwamen ze hierop terug en kon men in de 2e helft van 1973 meerdere nieuwe teams inschrijven. Het zaalvoetbal nam een grote vlucht en de tribunes zaten echt helemaal vol met supporters. In de kleine kantine was het dringen aan de tap, maar met een biertje in de hand nam men gewoon weer plaats op de tribune.

Toen Schoenenreus/Zanten De Beemd uit koos als thuisbasis was het elke week prijs in De Beemd. Men moest zelfs entree betalen die werden geïnd door Sjef v Uden en Ad Herwig, maar men kreeg dan ook topvoetbal van Nederland te zien. Ik zie nog een bus uit Den Haag voorrijden met supportsters uit de rosse buurt. Er viel in die tijd wat te genieten.

Helaas, De Beemd is na 50 jaar exit en ons rest alleen nog herinneringen.

Laten we even de competitie doornemen.

1e divisie:
Team Van der Linden Futsal gaat ongeslagen aan kop in deze divisie met 30 punten uit 10 wedstrijden en is de gedoodverfde titelkandidaat. De andere Van der Linden versloeg verrassend  Schildersbedrijf Franko van Bussel dat op de 2e plaats stond met 2-5. Nadien verloren ze een week later verdiend met 3-7 van Fysiotherapie De Boekt, die op stevige 3e plaats staat. De eerste drie op de ranglijst zijn dezelfde teams van afgelopen jaren, alleen zijn de spelers weer enkele jaartjes ouder. Tijd dus voor de jeugd om hier verandering in aan te brengen. Onderaan het team van KVIK dat het volgend seizoen het over een andere boeg wil gooien, waarover later meer. De voorlaatste positie wordt ingenomen door Tres Puntos, die na langdurende schorsing van enkele spelers flink aan kwaliteit hebben ingeleverd.

2e divisie:
In deze divisie is het stuivertje wisselen voor de bovenste plaats met voorlopig Balona als winnaar. MTM Landmeten is nog steeds een geduchte concurrent. Dan volgen 5 teams die aan elkaar gewaagd zijn en er rollen daardoor rare uitslagen uit de bus maar dat maakt het spannend en is alles nog open. Het sterretje achter 2 teams houdt in dat zij ongeldig niet zijn komen opdagen, derhalve punten in mindering hebben gekregen.

3e divisie:
In de 3e divisie vallen de doelpunten als appeltjes van de bomen. Grote uitslagen zijn dan ook aan de orde van de maandag. De Bever Boys heeft zelfs een doelsaldo van +98 en wonnen de wedstrijd tegen koploper Meliani Fight & Fitness met liefst 8-0, derhalve een flinke oorwassing voor Biyadat & co, en dat zonder himzelf John de Bever. Het kampioenschap zal uiteindelijk worden beslist tussen deze 2 teams want de andere staan al op een hopeloze achterstand. ZVV La Brijn  moest een 18-1 nederlaag incasseren tegen Agar, met uiteraard een hoofdrol voor Mehmet Gurbuz de topscoorder van dit seizoen tot op heden.

Dames:
Team Marco Rijkers Montage is gewoon een klasse apart bij de dames en gaan fluitend ongeslagen op het de zoveelste kampioenschap af. De doelpuntenmachine staat op 98 en de honderd wordt eerdaags aangetikt. Een voorval bij een dameswedstrijd mag ik je niet onthouden. Daar viel de eerste gele kaart van het seizoen. Een speelster maakte een ongelukkige spagaat die door de scheidsrechter werd aangezien als een sliding. Gelukkig kon de speelster de humor ervan inzien en ging zonder commentaar naar de strafbank. Dat maak je bij de mannen wel eens anders mee.

Topscorers ranglijst per 1 maart 2023 om 17.00 uur:

Naam speler Teamnaam Divisie Aantal gemaakte
doelpunten
Aantal wedstrijden
Mehmet Gurbuz SG Banden/Agar Verkeerstechniek  3e 45 14
Milan vd Heijden De Bever Boys   3e 28 13
Sami el Meliani Meliani Fight & Fitness  3e 28 12
Alexander Mols Van der Linden Futsal  1e 28 5
Laura Jansen Marco Rijkers Montage  Dames 24 7
Kelly v Zutphen Team Y  Dames 21 4
Jordey van Ham Jorcustom/Financemen  3e 18 11

Ben benieuwd wie die sluwe vos nog gaat inhalen.

Bekertoernooi BLC:
Op dit moment hebben zich 5 teams uit de 1e divisie geplaatst voor de volgende ronde en ook als verrassing Ay Yildiz uit de 2e divisie. 2 teams moeten zich nog plaatsen. De loting voor de volgende ronde moet nog plaats vinden.

Zaalvoetbal Inside | 308 keer gelezen

Voetbalnieuws