Auteur: ZVV Veghel | 28-04-2024

Auto Joosten wint bekerfinale om de Ben Linders Cup

Het is hun gelukt, de jonkies van auto Joosten wonnen van de ervaren boys van Van der Linden Futsal. Dit mag men zeker als een grote verrassing beschouwen, want Van der Linden Futsal heeft in de afgelopen 5 jaar 4 x in de finale gestaan, dus aan ervaring geen gebrek. Maar vlak ook Auto Joosten niet uit want zij waren al de kampioen uit de 2e divisie.

Auto Joosten schoot furieus uit de startblokken en al na 10 minuten schoot de linksbenige aanvaller Joep v d Tillaart onhoudbaar raak, en 2 minuten later was een droge knal van dezelfde speler doelman Toon v d Linden wederom te machtig.

Met Joep van de Tillaart is meteen de beste speler van de avond genoemd.

Net voor rust was het doelpuntenkanon Alexander Mols die in stelling werd gebracht en de achterstand terugbracht naar 2-1, waarna de rust aanbrak.

Na rust werd er niet meer gescoord, wat mede te danken was aan het uitstekende keeperswerk van beide doelmannen.

De Meierijse clash tussen het Stadse Van der Linden en het Amertse Auto Joosten kreeg daarom een nieuwe BLC-winnaar.

De scheidsrechter van dienst had een makkie deze avond want beide teams krijgen een compliment voor hun sportief gedrag.

Namens het bestuur overhandigde Marc Kennis de grote wisselbeker uit aan de aanvoerder van Auto Joosten.

Na afloop in de kantine van het Zwijsen was de sfeer uitstekend en de boys met aanhang en sponsor Van der Linden konden met de nederlaag goed leven na de volgende grote kan met gerstenat.

Het werd een waardige afsluiting van het seizoen 2023/2024.