Auteur: ZVV Veghel | 14-04-2017

Voetbal Inside 7: de spiegel

Heeft u ook genoten van het tv-programma Hotel Syndroom van Johnny de Mol? In dit programma worden jongeren met een beperking een fantastische dag bezorgd. Johnny doet dit met respect en deze keer waren twee G- voetbalteams die zich Ajax en Feijenoord hadden genoemd aan de beurt. Zij werden gecoachtst door niemand minder dan Davy Klaassen van Ajax en Dirk Kuijt van Feijenoord. Ook voor deze 2 toppers die zowel in als buiten het veld als aanvoerder een voorbeeld zijn van tomeloze werklust en sportiviteit heb ik een zwak.

Wat een beleving, enthousiasme en werklust legde beide teams op de mat en in de kleedkamer. Als klapstuk mocht Michel v d Heuvel uit Veghel deze wedstrijd als scheidsrechter leiden. Iedereen bij ZVV kent Michel als lijnrechter van Abbey Road.  De 3-3 einduitslag was alleen voor de fun, want weer werd duidelijk dat het voetbalplezier voorop stond en laat ik het maar eens hardop zeggen, deze jongens met een beperking waren een voorbeeld voor menig team van ZVV aangaande sportiviteit, beleving, en respect naar elkaar en de scheidsrechter.

Ik raad alle spelers eens aan naar de standenlijst te kijken op de ZVV-site waar je kunt zien hoe het met de sportiviteit van jouw team staat, mag je trots zijn of moet jezelf in de spiegel kijken en concluderen dat het ook anders kan. 

1e divisie:
Zelda is onbedreigd kampioen geworden, omdat de Boekt en Kix op het laatst net wat te kort kwamen, dus Zelda is de terechte kampioen van het seizoen 2016/2017. Met nog 1 wedstrijd te spelen kunnen ze niet meer worden ingehaald. Proficiat met het behaalde kampioenschap. Fysiotherapie de Boekt wat 2e staat heeft ook een uitstekend seizoen gedraaid. KIX, Abbey Road en Van der Linden Futsal hebben gezien hun uitstekend spelersarsenaal niet helemaal aan de verwachtingen voldaan. Onderin zal het doek waarschijnlijk vallen voor het sympathieke familieteam Kanters en ook voor het team de Ketel/Verstegen wordt het billenknijpen. Wederom is gebleken dat de overstap van de 2e divisie naar de 1e divisie voor vele teams een erg hoge stap is.

2e divisie:
Het niveau van 2e divisie is ook dit jaar vrij matig en enkele avondjes op de harde banken van de tribunes het spelpeil te moeten aanschouwen is geen al te groot genoegen, daarbij komt nog dat wat sportiviteit betreft hetgeen in het voorwoord is geschreven hier duidelijk van toepassing is. Hoogheide bouw is de trotse koploper en met nog 2 wedstrijden te spelen zijn ze reeds kampioen geworden maandag jl. Image Fabrics 1 werd vakkundig opgerold. Proficiat. Onderaan zullen Fellow & Friends, Safetrans en de Leeuwen van de Atlas moeten uitmaken wie hier het kind van de rekening wordt en degradeert. 

3e divisie:
Levensgieters is reeds kampioen en zou een welkome aanvulling zijn voor de 2e divisie, maar als je alleen op maandag wilt spelen geeft dat wel consequenties.  Ook de jeugd van Image Fabrics 2 heeft het erg goed gedaan en mag trots zijn op de 2e plaats. Eskes hield het ook erg lang vol maar moest in de slotfase het hoofd buigen. Onderaan doet Rijkers er alles aan voor een beter resultaat, maar de jaren gaan nu toch echt meetellen. Een ding staat vast, we hebben diep respect voor dit team. 

Dames:
Van Sleuwen was ook dit jaar een klasse apart bij de dames. Met 16 punten voorsprong op nummer 2 is dat een fantastisch resultaat. Laminaat ging tot de winterstop nog gelijk op, maar met het wegvallen van een speelster zakte het team als een kaartenhuis in elkaar. Old Stars, De Schaapskooi, Lucius en Invorm denderde over hun heen. Onderaan, maar met een 15-1 overwinning op zak bij Van Grunsven konden zij toch een feestje bouwen. Bij de dames een compliment voor de coach van De Schaapskooi, Wim Scheepmaker, die altijd aanwezig is en op een positieve manier zijn bijdrage levert. 

½ Finale beker (BLC):
Maandag werden de twee ½ finales gespeeld voor de beker. Als eerste klapper stond de wedstrijd KIX tegen Fysiotherapie De Boekt op de rol. In een pittige strijd waar de vonken van af vlogen was het De Boekt die de terechte winnaar werd met 4-2 en staan zij voor de 2e keer op rij in de finale. De tegenstander is Zelda, de kampioen van de 1e divisie die Steenhandel Brabant gedecideerd van de mat speelden. Met recht kunnen Zelda en De Boekt zeggen dat zij dit seizoen de 2 sterkste teams waren, want ook in de reguliere competitie staan zij 1 en 2. Op vrijdag 19 mei mogen zij om 21.00 uur uitmaken wie winnaar wordt van de Ben Linders Cup.

Zaalvoetbal Inside | 1343 keer gelezen

Voetbalnieuws